Vår historie

I 2004 feiret Utengen Transport 80-årsjubileum. I den forbindelse gav vi ut boka «På Veien i 80 år» ført i pennen av forfatter John W. Jacobsen. Den ble trykket i 1000 eksemplarer og gis ut til våre kunder og samarbeidspartnere, den er å finne i en rekke lokale biblioteker og er i salg hos Lier Historielag.

Du kan også lese boken fra din datamaskin, følg linken nederst på siden og last den ned!

I boka følger vi Thorbjørn Utengen fra 1924 da han startet lastebiltransport med en 1923-modell Pedalford. Vi er med ham på veien gjennom et mangfold av oppdrag der historiene kaller fram anerkjennende smil og løssluppen latter, men som også viser oss alvorets dysterhet og transportnæringens vanskeligheter i krigsårene.

Bilene hans ruller videre fram gjennom årene, og vi tar med oss sønnene Finn og Tor inn i virksomheten. Også her krydret med historier og hendelser.

Thorbjørn Utengen er forlengst borte. Men bedriften lever videre. Utengen Transport AS er i dag en betydelig transportbedrift i landssammenheng, en bedrift som blant annet har vist et sterkt engasjement for å bedre vilkårene i hele transportnæringen.

Last ned hele boken i pdf-format.